Βιβλία

Τζοκτσέν, Η Κατάσταση της Αυθόρμητης Τελειότητας

ΕΝΑ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ NΑΜΚΑΪ ΝΟΡΜΠΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

 Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο του Chοgyal Namkhai Norbu Rinpoche στα Ελληνικά και,ταυτόχρονα, για το πρώτο με θέμα το Τζοκτσέν που κυκλοφορεί στη γλώσσα μας!

Από την πρώτη του κιόλας έκδοση στα Ιταλικά (Ρώμη, 1986) καθιερώθηκε αμέσως ως κλασικό στο είδος του και έκτοτε έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες του κόσμου – ενώ αξίζει να σημειωθεί πως, μέχρι τότε, η περί το Τζοκτσέν βιβλιογραφία στη Δύση ήταν ανύπαρκτη.

Κατά τη μετάφραση στα Ελληνικά δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στην όσο το δυνατόν σωστότερη απόδοση των ειδικών όρων του Τζοκτσέν, η ορολογία του οποίου παρουσιάζει σημαντικές ιδιομορφίες σε σχέση με την ανάλογη των λοιπών κειμένων του Θιβετανικού Βουδδισμού. Παράλληλα, οι μεταφραστές προσπάθησαν να διατηρήσουν το πνεύμα και το χαρακτηριστικό ύφος του συγγραφέα σε μια ελληνική γλώσσα σύγχρονη, ρέουσα και εύκολα βατή από τον μέσο αναγνώστη.

 Η έκδοση του βιβλίου σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε από τον πρωτοεμφανιζόμενο εκδοτικό οίκο “Φυσική Τελειότητα”, που είναι ο εκδοτικός οίκος της Ελληνικής Κοινότητας Τζοκτσέν.

Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου 2009, το “Τζοκτσέν, Η Κατάσταση της Αυθόρμητης Τελειότητας” θα βρίσκεται τοποθετημένο προς πώληση σε όλα τα σχετικά βιβλιοπωλεία της χώρας. Ως τότε, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το προμηθεύονται κατευθείαν από την Ελληνική Κοινότητα Τζοκτσέν

Comments are closed.