Μέλη Γκακίλ

GakyilΣτοιχεία επικοινωνίας με τα μέλη του Ελληνικού Γκακίλ για το 2015:

Κίτρινο Γκακίλ:  Βάσω Μάμαλη (θητεία 4 μήνες -παραίτηση) αντικατάσταση από Αντωνίνα Ξένου email: yellow@dzogchen.gr

Κόκκινο Γκακίλ:  Σοφία Δασκαρόλη
email: red@dzogchen.gr

Μπλέ Γκακίλ: Δημήτρης Δασκαρόλης
email:  blue@dzogchen.gr

 

Not to be out done in the season of festive decoraΕδώ μπορείτε να δείτε τα μέλη του Ελληνικού Γκακίλ 2012 , 2013, 2014

.

.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Διεθνούς Τζοκτσέν Κοινότητας

Γκακίλ:

Για τη διαχείριση και η οργάνωση των διαφόρων κέντρων και ομάδων της Κοινότητας Τζοκσέν λαμβάνεται μέριμνα από το Γκακίλ (στην κυριολεξία «μάνταλα της χαράς»), μια οντότητα που αποτελείται από τρία τμήματα (που απεικονίζεται από τα χρώματα κίτρινο, κόκκινο και μπλε), τα οποία, σύμφωνα με ένα αρχαίο βουδδιστικό σύστημα, αντιστοιχούν στις τρεις πτυχές του ατόμου (το σώμα, την ενέργεια και το νου).

Το κίτρινο Γκακίλ (που συνδέεται με τη διάσταση του σώματος) φροντίζει για τη δημοσιονομική διαχείριση, το κόκκινο Γκακίλ (που συνδέεται με την ενεργειακή διάσταση) για τις δραστηριότητες και τα έργα που αφορούν στη συντήρηση και στην ανάπτυξη του κέντρου, το μπλε Γκακίλ (που συνδέεται με τη διάσταση του νου) για τις πολιτιστικές δραστηριότητες και αυτές που συνδέονται με τις ασκητικές πρακτικές.

Το Γκακίλ είναι ένα συλλογικό όργανο χωρίς κανενός είδους εσωτερικής ιεραρχίας και οι αποφάσεις λαμβάνονται με κοινή συμφωνία όλων των μελών. Μπορεί να υπάρξει  Γκακίλ τριών, έξι ή εννέα μελών τα οποία εκλέγονται κάθε χρόνο. Εκτός από τα τοπικά Γκακίλ υπάρχει επίσης και το Διεθνές Γκακίλ που είναι σε άμεση επαφή με τον Δάσκαλο και έχει το ρόλο της διαχείρισης και συντονισμού.

Comments are closed.